ΣΦΗΜΜΥ 14





Επιστημονική Επιτροπή PreΣΦΗΜΜΥ









Δημήτρης Καραμπερόπουλος






Θωμάς Θωμά






Ιωάννης Καρνάβας






Μιχαήλ Λογοθέτης




×

Δημήτρης Καραμπερόπουλος


Ο Δημήτρης Καραμπερόπουλος είναι Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος MSc στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική και BSc ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Αναλογικά και ψηφιακά συστήματα, μετρήσεις σημάτων από αισθητήρες με καταγραφή-επεξεργασία-ανάλυση τους, απομακρυσμένα εργαστήρια. Έχει συμμετοχή σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και σε συνέδρια για συστήματα και εφαρμογές SCADA.



×

Μιχαήλ Λογοθέτης


Μιχαήλ Δ. Λογοθέτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών. Διπλ.-Μηχ. (1981) και Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1990), Παν. Πατρών. 1982-1990, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας & Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Παν. Πατρών. 1991-1992, Research Associate, NTT (Τόκυο, Ιαπωνία). Ακολούθως, Λέκτορας, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Παν. Πατρών. Από το 2009 Καθηγητής (1ης βαθμίδας) στο ίδιο Τμήμα. Έρευνα: Έλεγχος και διαχείριση τηλεπικοινωνιακής κίνησης, προσομοίωση & βελτιστοποίηση απόδοσης δικτύων επικοινωνίας. Τρέχουσα διδασκαλία: Δίκτυα Επικοινωνίας Υπολογιστών, Συστήματα Επικοινωνιών, Ηλεκτρικές Μετρητικές Διατάξεις & Τεχνικές, Θεωρία Τηλεπικοινωνιακής Κίνησης & Συστήματα Αναμονής, Ασύρματη Διάδοση, Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα Ευρείας Ζώνης – Οπτικά Δίκτυα. Δημοσιεύσεις: πάνω από 260 (δύο βιβλία θεωρίας τηλεπικοινωνιακής κινήσεως και εφαρμογών, ένα στα ελληνικά (3η έκδοση Κλειδάριθμος, 2018) και ένα στην αγγλική (Wiley – IEEE Press, 2019) που έλαβαν περισσότερες από 1350 αναφορές τρίτων. Διοργάνωση διεθνών συνεδρίων: IEEE/IET CSNDSP 2006 (Πάτρα), IEICE ICTF 2016 (Πάτρα), και πολλές τεχνικές συνεδριάσεις σε διεθνή συνέδρια. Μέλος της Καθοδηγητικής Επιτροπής του IEEE/IET CSNDSP. Tutorial Lectures & Keynote Speeches σε συνέδρια. Προσκεκλημένος συντάκτης σε περιοδικά: Mediterranean Journal of Electronics and Communications, Mediterranean Journal of Computers and Networks, IET Circuits, Devices & Systems, Ubiquitous Networks και Communication Journal και MDPI Applied Sciences. Μέλος συντακτικής επιτροπής των: "IARIA International Journal On Advances in Telecommunications", "Advances in Electronics and Telecommunications" (Poznan University of Technology) και "Hindawi Communications and Networking". Μέλος επιστημονικών συλλόγων: IARIA (Fellow), IEEE(Senior), IEICE(Senior), FITCE, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ). http://www.wcl.ece.upatras.gr/michael-logothetis/



×

Ιωάννης Καρνάβας


Ο κ. Καρνάβας έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών και το Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) το 1994 και 2002 αντίστοιχα. Από το 1995 έως το 2004 δίδαξε σε ποικίλα Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ Καβάλας) ενώ την ίδια περίοδο ασχολήθηκε και με ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2002 έως το 2004, δίδαξε στο ΤΗΜΜΥ καθώς και στο ΤΜΠΔ του ΔΠΘ ως Επισκέπτης Καθηγητής βάσει του Π.Δ. 407/80. Κατά τη διάρκεια 2004-2012 υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) με γνωστικό αντικείμενο «Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις - Ηλεκτρικές Μηχανές», όπου και διετέλεσε Δ/ντής των δύο αντίστοιχων Εργαστηρίων. Τον Μάρτιο του 2022 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο ΤΗΜΜΥ του ΔΠΘ με γνωστικό αντικείμενο «Ηλεκτρικές Μηχανές» όπου και υπηρετεί από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι επίσης Δ/ντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών του ΤΗΜΜΥ/ΔΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι κυρίως στον σχεδιασμό, στη λειτουργία και στον έλεγχο των ηλεκτρικών μηχανών και των εφαρμογών τους καθώς και στην εφαρμογή μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης στις περιοχές αυτές. Το συγγραφικό του ερευνητικό δημοσιευμένο έργο αφορά σε πάνω από 80 εργασίες σε Κεφάλαια διεθνών επιστημονικών βιβλίων, δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια με σύστημα κριτών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πρεσβύτερο μέλος της IEEE, μέλος των IEEE-IAS, IEEE-IES και IEEE-PES καθώς και άλλων εθνικών και διεθνών επιστημονικών ενώσεων.



×

Θωμάς Θωμά


Ο Θωμάς Θωμά είναι απόφοιτος Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και κάτοχος MA in Animation από το Savannah College of Art and Design. Το 2017 εντάχθηκε στην ομάδα της OTS SA ως προγραμματιστής με ειδίκευση στο UI Design. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα έργων πληροφορικής με καθήκοντα ανάπτυξης, εγκατάστασης και παραμετροποίησης. Το 2022 ανέλαβε τον ρόλο του τεχνικού υπευθύνου διαχείρισης και προτυποποίησης διαδικασιών και έξυπνων πόλεων.