ΣΦΗΜΜΥ 14

Διαπρέψτε στη κατασκευαστική μηχανική, τρέχοντας προσομοιώσεις και αναλύοντας αποτελέσματα από δευτερόλεπτα έως σε μερικά λεπτά!

Altair


Eίστε έτοιμοι να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στη μοντελοποίηση, προσομοίωση και ανάλυση κατασκευών; Ελάτε μαζί μας για μια ανατρεπτική μαθησιακή εμπειρία και χρησιμοποιείστε τις τεχνολογίες αιχμής της Altair!
Με αποδεδειγμένη υπολογιστική ακρίβεια κάθε φορά, η Altair προσφέρει κορυφαία στον κλάδο εργαλεία στην υπολογιστική μηχανική και στη βελτιστοποίηση κατασκευών, από ιδέες σχεδίασης που βασίζονται σε προσομοίωση έως λεπτομερή εικονική επικύρωση προϊόντων και απλοποιημένες ροές εργασιών μοντελοποίησης έως κατασκευή προηγμένων μοντέλων υψηλής ακρίβειας. Σε αυτό το σεμινάριο, ο έμπειρος συντονιστής μας θα σας καθοδηγήσει σε μια διαδραστική συνεδρία, που συνδυάζει την παρουσίαση επιλεγμένων τεχνολογιών της Altair, με πρακτική, ζωντανή μοντελοποίηση δύο πραγματικών μελετών και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, παρέχοντάς σας την τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις στο χώρο των προσομοιώσεων. Είτε είστε αρχάριοι είτε θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, αυτό το εργαστήριο είναι για εσάς.
Οι τεχνολογίες μας με μια ματιά:

Altair® OptiStruct®

Το OptiStruct επιλύει μια ολοκληρωμένη σειρά μη γραμμικών προβλημάτων χρησιμοποιώντας τόσο ‘έμμεσες’ όσο και ‘άμεσες’ μεθόδους επίλυσης που περιλαμβάνει προσομοίωση μικρών και μεγάλων μετατοπίσεων, μη γραμμικότητα υλικού και προηγμένου τύπου επαφές. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες η βελτιστοποίηση στο OptiStruct έχει οδηγήσει σε αποδοτικές, ελαφριές και ανθεκτικές κατασκευές που βλέπετε και χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Altair® Radioss®

Το Radioss έχει καθιερωθεί ως ηγέτης του κλάδου για την αξιολόγηση και τη βελτιστοποίηση των κατασκευών και προϊόντων σε διαφορετικούς τομείς όπως: πρωτόκολλο ασφαλείας κρούσης στις αυτοκινητοβιομηχανίες, διάδοση κρουστικού κύματος και κρουστικά φαινόμενα, πτώση αντικειμένων, βαλλιστικά βλήματα, φαινόμενα έκρηξης. Σε πολυάριθμους, διαφορετικούς κλάδους παγκοσμίως, το Radioss είναι ένας ευέλικτος και ολοκληρωμένος επιλυτής άμεσων πεπερασμένων στοιχείων (FE) υψηλής απόδοσης, βασισμένος στη μηχανική στερεών και ρευστών.

Altair SimSolid®

Γρήγορη προσομοίωση που βοηθάει σε Ταχείες Επαναλήψεις Σχεδιασμού.
Εκτελώντας μηχανικές αναλύσεις σε πλήρως εξοπλισμένα γεωμετρικά μοντέλα CAD μέσα σε λίγα λεπτά, το Altair SimSolid είναι η τεχνολογία προσομοίωσης που αλλάζει το παιχνίδι για σχεδιαστές, μηχανικούς και αναλυτές. Εξαλείφει την προετοιμασία της γεωμετρίας και το πλέγμα: τις δύο πιο χρονοβόρες, εκτεταμένες σε τεχνογνωσία και επιρρεπείς σε σφάλματα εργασίες που εκτελούνται σε μια συμβατική μηχανική προσομοίωση κατασκευών.

Hands on Demo:

Το SimSolid εκτελεί μηχανική προσομοίωση κατασκευών χωρίς πλέγμα που λειτουργεί σε πλήρως εξοπλισμένες γεωμετρίες CAD, είναι ανεκτικό σε γεωμετρικές ατέλειες και εκτελείται σε δευτερόλεπτα έως λεπτά. Σε αυτό το σεμινάριο, θα κάνουμε τα εξής:

Περιγραφή μοντέλου 1

Σε αυτή την άσκηση χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικά μοντέλα pullup bar. Κάθε μοντέλο έχει 33 εξαρτήματα. Θα πραγματοποιήσουμε δύο στατικές αναλύσεις για τα ακόλουθα:
2 φορτίσεις συνολικού μεγέθους 750N (168 lbf) σε διαφορετικές θέσεις λαβής
2 διαφορετικές διαμορφώσεις σχεδίασης με ποικίλα στηρίγματα στήριξης

Περιγραφή μοντέλου 2

Υπάρχει ένα βελτιστοποιημένο τμήμα βραχίονα που συνδέεται με σωλήνες με μπουλόνια. Θα ορίσουμε ένα μη γραμμικό υλικό με βάση τα δεδομένα τάσης-παραμόρφωσης και θα εκτελέσουμε μια μη γραμμική ανάλυση (μη γραμμικό υλικό και επαφή).


ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Σάββατο 12:00 - 13:30 Αίθουσα 205

Γνωρίστε τον ομιλητή μας: Δρ Παναγιώτη Νατσιάβα, Τεχνικός Διευθυντής - Ανατολική Ευρώπη.

Ο Δρ. Παναγιώτης Σ. Νατσιάβας έλαβε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) τον Ιούνιο του 2012. Μετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), όπου έλαβε μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός από το California Institute of Technology (CALTECH) τον Ιούνιο του 2013. Στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Stability of Electrode-Electrolyte Interfaces during Charging in Lithium Batteries» και τιμήθηκε με Ph.D. στο ίδιο τμήμα τον Ιούνιο του 2016. Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ανάπτυξη ενός υπολογιστικού μοντέλου για να εξηγήσει την πειραματική παρατήρηση της διάδοσης των κρουστικών κυμάτων σε γυαλί υπό συνθήκες έντονης φόρτισης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) για ένα χρόνο. Το 2018, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας στην Πολεμική Αεροπορία, εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη μοντελοποίηση και προσομοίωση ολοκληρωμένων συστημάτων διεργασίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ελλάδος (ΕΚΕΤΑ). Από τον Μάρτιο του 2019, εντάχθηκε στην Altair Engineering Inc, στα γραφεία που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Κατέχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή (Technical Manager) βοηθώντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα εργαλεία της Altair. Η τεχνογνωσία του έγκειται στην προσομοίωση, την ανάλυση και την επίλυση κατασκευών και μηχανικών προβλημάτων.

Πίσω στα workshops!