ΣΦΗΜΜΥ 14

Design and build your own Satellite


Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κατεβασμένο το Arduino IDE στο laptop τους.

Έχεις ποτέ ονειρευτεί να εκτοξεύσεις τη δική σου διαστημική αποστολή;
Η SpaceDot σε καλεί να σχεδιάσεις και να συναρμολογήσεις το δικό σου νανοδορυφόρο. Θα σχεδιάσεις τις δικές σου πλακέτες για τον On-board Computer με Arduino, την τροφοδοσία, τον έλεγχο προσανατολισμού και των τηλεπικοινωνιών. Στην συνέχεια, θα συναρμολογήσεις τον νανοδορυφόρο σου και θα επικοινωνήσεις μαζί του από τον δικό σου σταθμό βάσης. Θα στείλεις τηλεεντολές για να λάβεις μετρήσεις και να τον περιστρέψεις αυτόνομα.


ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Παρασκευή 18:30 - 19:45 Αίθουσα 206

Διοργανωτές: SpaceDot

Η SpaceDot είναι μη κερδοσκοπική, ερευνητική, φοιτητική ομάδα υπό την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Αντικείμενο της ομάδας είναι η διαστημική έρευνα, την οποία υλοποιεί μέσω του σχεδιασμού και της κατασκευής του νανοδορυφόρου AcubeSAT, με την υποστήριξη του προγράμματος “Fly Your Satellite! 3” του Εκπαιδευτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency - ESA). O AcubeSAT στοχεύει να μελετήσει την επίδραση των συνθηκών του διαστήματος σε κύτταρα ζυμομύκητα και προγραμματίζεται για εκτόξευση το 2024.
Η δράση της ομάδας χαρακτηρίζεται από την φιλοσοφία ανοικτής πηγής (open-source) συμπεριλαμβανομένου και των ανοιχτών αποτελεσμάτων (open-science).
Μάθετε περισσότερα για το νανοδόρυφορο AcubeSAT: https://acubesat.spacedot.gr/

Πίσω στα workshops!