ΣΦΗΜΜΥ 14

Introduction to Machine Learning: Solving the Art Museum Theft

DMA


Είστε έτοιμοι να εισέλθετε για πρώτη φορά στο συναρπαστικό πεδίο της μηχανικής μάθησης;
Κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του μουσείου, οι ληστές πήραν έναν ανεκτίμητο θησαυρό, αλλά οι κάμερες του μουσείου τους έπιασαν. Θα εξετάσετε τη συμπεριφορά των πιθανών κλεφτών χρησιμοποιώντας την αναγνώριση της ανθρώπινης δραστηριότητας και τη μηχανική μάθηση για να εντοπίσετε τους πραγματικούς εγκληματίες και να ανακτήσετε το κλεμμένο τεχνούργημα.
Ως συνεργαζόμενος ερευνητής που εργάζεται στην ψηφιακή εγκληματολογία για την τοπική σας κυβέρνηση, φανταστείτε τον εαυτό σας να έχει να λύσει αυτό το μυστήριο. Έχετε αρκετές ενδείξεις, αλλά δεν είστε σίγουροι για τη σημασία τους. Η χρήση της μηχανικής μάθησης σε αυτή την περίπτωση είναι σαν να κατέχετε μια υπερδύναμη που σας επιτρέπει να ερμηνεύσετε όλα τα υπονοούμενα και να λύσετε τον γρίφο.
Θα ανακαλύψετε τις βασικές αρχές της μηχανικής μάθησης και πώς μπορεί να εφαρμοστεί για την επίλυση προβλημάτων και την πραγματοποίηση προβλέψεων σε αυτό το εργαστήριο με θέμα Εισαγωγή στη μηχανική μάθηση. Θα μάθετε για διάφορους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης, όπως η ενισχυτική μάθηση, η μάθηση χωρίς επίβλεψη και η μάθηση με επίβλεψη. Θα ακολουθήσουμε μια πρακτική προσέγγιση και θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μια γνωστή γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python για να δοκιμάσετε κάποιες προσεγγίσεις μηχανικής μάθησης, προκειμένου να βρείτε τελικά το άτομο δίπλα στην κλοπή.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα έχετε μια θεμελιώδη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της μηχανικής μάθησης, και θα είστε οπλισμένοι με μερικά αποτελεσματικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν στην επίλυση "μυστηρίων" στο μέλλον. Ελάτε μαζί μας καθώς ξεκινάμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της μηχανικής μάθησης!
Μην ξεχάσετε να φέρετε το φορητό σας υπολογιστή, κατά προτίμηση με Python 3.7, και με εγκατεστημένα τα Jupyter Notebook, Pandas, NumPy, Scikit-learn, Matplotlib και Keras. ♥
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για τα θέματα που περιγράφονται παραπάνω.

ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Κυριακή 16:00 - 17:30 Αίθουσα 305

Διοργανωτές: Democritus Mechatronics & Automation


Η DMA (Democritus Mechatronics & Automation) είναι η φοιτητική ομάδα μηχατρονικής και αυτοματισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2022 και από τότε λειτουργεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Εργαστήριο Μηχατρονικής & Αυτοματισμού Συστημάτων στην Ξάνθη.
Η ομάδα αναπτύσσει επί του παρόντος ένα τετρακόπτερο drone που μπορεί να ανακαλύπτει αυτόνομα και να αναφέρει τις εστίες πυρκαγιάς στα πρώτα τους στάδια. Στον διαγωνισμό UAV στο συνέδριο ICUAS 2022 στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας (Μάιος 2022), η ομάδα, η οποία υπέβαλε προσομοιώσεις σε επίπεδο λογισμικού του υπό ανάπτυξη αυτόνομου UAV, κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ 53 εγγεγραμμένων πανεπιστημιακών ομάδων.

Πίσω στα workshops!