ΣΦΗΜΜΥ 14





“OpenCV”

IEEE NTUA SB-RAS


Είσαι μέρος του flight control crew που έχει αναλάβει την προσεδάφιση ενός space rover στην επιφάνεια ενός αστεροειδή για την μελέτη των στοιχείων που τον αποτελούν. Μία ώρα πριν την προσεδάφιση, ο δορυφόρος που μεταφέρει το space rover λόγω ανεπανόρθωτης βλάβης χάνει τα όργανα μέτρησης απόστασης και ταχύτητας, ενώ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον αστεροειδή! Το μοναδικό συστημα που παραμένει λειτουργικό είναι η κάμερα του δορυφόρου. Θα μπορέσεις εσύ και η υπόλοιπη ομάδα του flight control να βρείτε μια λύση για να μην χρειαστεί να εγκαταλειφθεί η αποστολή; Το workshop είναι μια εισαγωγή στην Όραση Υπολογιστών με την γλώσσα python μέσα από ένα διαδραστικό πρόβλημα. Εμπλέκονται ελάχιστα στοιχεία ρομποτικής τα οποία είναι μέρος της επίλυσης του παραπάνω προβλήματος.


ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Σάββατο 18:00 - 19:30 Αίθουσα 205

Για να μπορούν οι συμμετέχοντες να ακολουθήσουν τα βήματα του workshop θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει στον προσωπικό τους υπολογιστή κάποια version της python ( > 3.9, προτείνεται 3.10.10). Για αυτό, αναλόγως το λειτουργικό σύστημα του καθενός:
Windows: Προτείνεται το tutorial.
Linux: στο terminal: `sudo apt install python3`
Μόλις έχετε εγκαταστήσει την python, θα ήταν καλό να κάνετε τον εξής έλεγχο: Σε ένα ανοιχτό terminal γράφετε τις εξής εντολές:`python --version`ή`python3 --version`
Το παραπάνω θα πρέπει να εμφανίσει ένα μήνυμα παρόμοιο με το παρακάτω:`Python 3.xx.xx`Όπου xx.xx θα είναι η έκδοση της python που εγκαταστήσατε.
Στη συνέχεια τρέχουν την εξής εντολή:`pip --version`ή`pip3 --version` Εάν αυτή η εντολή εμφανίσει μήνυμα:`pip 20.0.2 from /home/user/...`τότε δεν χρειάζεται τίποτα περεταίρω. Αν όχι τότε θα πρέπει, αναλόγως το λειτουργικό σας σύστημα, να ακολουθήσετε ενα απο τα παρακάτω:
Windows: Προτείνεται το tutorial.
Linux: στο terminal: `sudo apt install python3-pip`


Διοργανωτές: IEEE NTUA SB-Robotics & Automation Society

Το RAS NTUA είναι υποομάδα του IEEE Student Branch του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Institute of Electrical and Electronic Engineers (IEEE) αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο τεχνολογικό επαγγελματικό οργανισμό με σκοπό την προώθηση της θεωρίας και των εφαρμογών της επιστήμης του Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού για την εξέλιξη του επαγγέλματος με γνώμονα την κοινωνική προσφορά.
Η υποομάδα RAS NTUA απαριθμεί 60 μέλη με πάθος για τη ρομποτική και τον αυτοματισμό και στόχο τη συνεχή βελτίωση και τη δημιουργία. Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα ασχολείται με πέντε projects : το Autonomous Driving Vehicle, το Autonomous Delivery Drone, το Robotic Arm, το Space Rover και το Smart City Project. Αξιοσημείωτο είναι πως οι ομάδες μας ADVance και iRASional είναι δύο εκ των τεσσάρων ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό [Bosch Future Mobility Challenge](https://boschfuturemobility.com/) με θεματική τα αυτόνομα οχήματα. Σκοπός του RAS NTUA είναι να εμπνεύσει τους φοιτητές να δημιουργήσουν, δίνοντας την δυνατότητα τεχνολογικής και επαγγελματικής εξέλιξης ήδη από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Πίσω στα workshops!