Ηλεκτρολογική Σχεδίαση ενός Ηλεκτροκίνητου Οχήματος
Σε αυτό το workshop θα ασχοληθούμε με τα βασικά δομικά στοιχεία που απαρτίζουν το ηλεκτρολογικό σύστημα ενός Ηλεκτροκίνητου Οχήματος καθώς και τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ τους. Στη συνέχεια θα μάθουμε πως μπορούμε να σχεδιάσουμε τα στοιχεία αυτά με τη βοήθεια του λογισμικού Altium Designer.
Επιπλέον για την εγκατάσταση του λογισμικού που θα είναι απαραίτητο να έχουν στη διάθεσή τους όσοι παρακολουθήσουν το workshop, μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
1)Εισαγωγή στην ιστοσελίδα μέσω του παρακάτω link: https://www.altium.com/education/student-licenses
2)Συμπλήρωση των στοιχείων που ζητούνται (ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί το Πανεπιστημιακό email) έπειτα στην τελευταία κατηγορία δηλώνω "Student".
3)Πραγματοποίηση της διαδικασίας Activate μέσω το Πανεπιστημιακού email.
4)Αναμονή για έγκριση του Activation από την εταιρεία Altium και παραλαβή του 2ου email.
5)Εντός του 2ου email που θα λάβετε, πραγματοποιήστε τα 3 step που αναγράφονται.
6)Κατά τη διάρκεια του installation χρησιμοποιήστε το username και τον κωδικό που δημιουργήθηκαν νωρίτερα.
7)Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μπορείτε να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε το Student version του Altium Designer.
Η educational License του Altium Designer διαρκεί 6 μήνες και μπορείτε να την ανανεώσετε όσο παραμένετε φοιτητές.
ΗΜΕΡΑ
ΩΡΑ
ΜΕΡΟΣ
Κυριακή
16:00 - 17:30
Αίθουσα 206
Διοργανωτές: Racing Electric Motostudent (REM)
H Racing Electric Motostudent (REM) είναι η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με έδρα την Πανεπιστημιούπολη των Σερρών. Η ομάδα έχοντας πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και την επιθυμία να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο στην χώρα μας, αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φοιτητικού διαγωνισμού, του διαγωνισμού Mototstudent, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού (Federation Internationale Motocyclism - FIM). Ήδη από την αρχή της έρευνας και της ανάπτυξης του πρωτοτύπου, η ομάδα έθεσε τον πήχη ψηλά, επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει σύνθετα υλικά και νέες τεχνολογίες, που σπάνια χρησιμοποιούνται στον τομέα της κατασκευής μοτοσυκλετών.