ΣΦΗΜΜΥ 14

Hands-on cloud-native development with Java & Quarkus on Kubernetes

Uni Systems


Τα containers είναι πλέον παντού! Αυτό το workshop θα παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια βασική κατανόηση για το πώς να δημιουργούν cloud-native εφαρμογές χρησιμοποιώντας τη Java και το Quarkus στο Kubernetes. Θα ξεκινήσουμε με μια εισαγωγή στις cloud-native εφαρμογές, που συμπεριλαμβάνει τα πλεονεκτήματα του cloud-native development και μια επισκόπηση των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο, δηλαδή Java, Quarkus και Kubernetes.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να ρυθμίσουν το περιβάλλον ανάπτυξής τους με το απαραίτητο λογισμικό και εργαλεία. Θα μάθουν επίσης πώς να δημιουργήσουν μια απλή εφαρμογή βασισμένη σε Java χρησιμοποιώντας το Quarkus framework, να την μετατρέψουν σε container χρησιμοποιώντας το Docker και ακολούθως να την εγκαταστήσουν στο Kubernetes. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις και να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους. Οι παρουσιαστές θα είναι διαθέσιμοι για οποιαδήποτε βοήθεια / καθοδήγηση / υποστήριξη χρειαστεί, καθώς οι συμμετέχοντες θα εκτελούν τα labs που περιλαμβάνονται στο workshop.
Το workshop υποστηρίζεται από τη Red Hat, η οποία μας παρέχει την απαραίτητη υποδομή στο Cloud για τη διεξαγωγή των labs.


ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Παρασκευή 17:00 - 18:30 Αίθουσα 205

Διοργανωτές: Τάσος Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος

Ο Τάσος Αναγνωστόπουλος διατηρεί τη θέση του Principal Solutions Architect διαθέτοντας εκτεταμένη εμπειρία στην ανάλυση και σχεδιασμό ολοκληρωμένων επιχειρησιακών λύσεων και υποστηρίζει τους πελάτες στον προσδιορισμό και την υλοποίηση λύσεων μεγάλης κλίμακας. Στην επαγγελματική πορεία του στη Uni Systems από το 2004 μέχρι σήμερα έχει εργαστεί επίσης ως τεχνικός υπεύθυνος σε σειρά σημαντικών έργων στο Χρηματοοικονομικό και Δημόσιο τομέα της Ελλάδας, καθώς και σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.
Στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Τάσος εργάστηκε στο Chicago ως Software Architect για το τμήμα eCommerce της Citigroup Commerce Solutions, όπου έλαβε και το President’s Association Award για τις υπηρεσίες του. Ο Τάσος κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και μεταπτυχιακό τίτλο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Συστημάτων Η/Υ από τη σχολή Rensselaer Polytechnic Institute στο Troy, New York.


Ο Γιώργος Ανδριανόπουλος είναι Προϊστάμενος Ανάπτυξης Εφαρμογών Λογισμικού στην Τραπεζική Επιχειρησιακή διεύθυνση της Uni Systems S.A. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Uni Systems, έχει επίσης υπηρετήσει ως Senior Software Engineer (Java) σε πολυάριθμα έργα πληροφορικής στον Τραπεζικού κλάδο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Νωρίτερα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Γεώργιος εργάστηκε ως Software Engineer στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Ο Γεώργιος είναι κάτοχος Διπλώματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) στην Ελλάδα.

Πίσω στα workshops!