Πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Από την Αθήνα στο Πανεπιστήμιο

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο αμέσως μετά τα διόδια. Μετά από 300μ., στο σημείο όπου ο δρόμος χωρίζεται, ακολουθήστε την αριστερή οδό που περνάει κάτω από την γέφυρα και μετά από 500 μ. θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου.

Μετάβαση στην Πάτρα με λεωφορείο

Είσαι σύνεδρος στο ΣΦΗΜΜΥ 13 και θες να έρθεις στην Πάτρα; Δες λοιπόν τις παρακάτω εκπτώσεις που έχεις ταξιδεύοντας με κάποιο ΚΤΕΛ.

ΚΤΕΛ Προσφορά Λεπτομέρειες
Αχαΐας 50% για τους φοιτητές και 25% για όλους τους συνέδρους που δεν δικαιούνται κάποια άλλη έκπτωση Αν θες να μετακινηθείς με το ΚΤΕΛ Αχαΐας συμπλήρωσε τη φόρμα. Η προσφορά ισχύει για εισιτήρια απλής διαδρομής μόνο από και πρός Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 12/04 έως 20/04. (*)
Ξάνθης 50% για κάθε σύνεδρο Αν θες να μετακινηθείς με το ΚΤΕΛ Ξάνθης συμπλήρωσε τη φόρμα. Η προσφορά ισχύει από 13/04 έως 19/04.(*)
Χανίων-Ρεθύμνου 50% για κάθε σύνεδρο Αν θες να μετακινηθείς με το ΚΤΕΛ Χανίων συμπλήρωσε τη φόρμα. Η προσφορά ισχύει για εισιτήρια μετ' επιστροφής από 14/04 έως 18/04 για το δρομολόγιο Χανιά/Ρέθυμνο - Πάτρα - Χανιά/Ρέθυμνο.(*)

(*) Η έκδοση του εισιτηρίου μπορεί να γίνει στα εκδοτήρια των ΚΤΕΛ δείχνοντας ένα email επιβεβαίωσης συμμετοχής σας στο ΣΦΗΜΜΥ που θα σας σταλεί.

Από την Πάτρα στο Πανεπιστήμιο

Με Προαστιακό:

O Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Το εισιτήριο κοστίζει 1,40 ευρώ και 1 ευρώ για τους φοιτητές ανά διαδρομή. Στον Προαστιακό, δίνεται στον επιβάτη η δυνατότητα μεταφοράς και του ποδηλάτου του.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται ανά 1 ώρα από 6.30 έως 22.30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Άγιος Βασίλειος και ανά 1 ώρα από 7.00 έως 23.00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος – Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Η διαδρομή Καστελόκαμπος – Πανεπιστήμιο -Νοσοκομείο και αντίστροφα καλύπτεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με λεωφορείο:

Η διαδρομή από κέντρο προς πανεπιστήμιο και το αντίστροφο καλύπτεται από τις γραμμές 6 και 9 του αστικού. Επειδή η γραμμή 6 δεν έρχεται αποκλειστικά στο Πανεπιστήμιο, χρειάζεται προσοχή και πρέπει να υπάρχει σχετική πινακίδα προορισμού στο λεωφορείο.

Με αυτοκίνητο:

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10 χμ. από την πόλη της Πάτρας. Από το κέντρο της Πάτρας ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, κατόπιν ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο “Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος”, πριν περάσετε το ποτάμι (χείμαρρος Χάραδρος), στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες.