ΣΦΗΜΜΥ 14





Συντονιστές Επιστημονικής Επιτροπής









Χρήστος Αντωνόπουλος






Αθανάσιος Φεύγας






Νέστωρ Ευμορφόπουλος






Νικόλαος Μπέλλας






Μανόλης Βάβαλης




×

Χρήστος Αντωνόπουλος


Ο Χρήστος Αντωνόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών (https://csl.e-ce.uth.gr). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στους τομείς του λογισμικού συστημάτων και εφαρμογών, με έμφαση στην παρακολούθηση της επίδοσης των εφαρμογών και την προσαρμογή κατά τη διάρκεια εκτέλεσης, με κριτήρια βελτιστοποίησης της απόδοσης και της κατανάλωσης ενέργειας, τόσο σε μεμονωμένους κόμβους όσο και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Επίσης, εργάζεται για τη βελτίωση της ευκολίας προγραμματισμού ετερογενών υπολογιστικών συστημάτων που βασίζονται σε επιταχυντές. Για την έρευνά του έχει λάβει τρία βραβεία καλύτερης εργασίας, στα συνέδρια IWOMP '05, PPoPP '07 και Computing Frontiers '21. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Κολλεγίου William και Mary στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο ECE-UTH. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα προγραμματισμού, λειτουργικών συστημάτων και προγραμματισμού συστημάτων υψηλής επίδοσης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά ερευνητικά έργα τόσο στην ΕΕ όσο και στις ΗΠΑ. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου απέκτησε το Διδακτορικό, το Μεταπτυχιακό και το προπτυχιακό του Δίπλωμα.



Μάθετε Περισσότερα!
×

Αθανάσιος Φεύγας


Ο Αθανάσιος Φεύγας είναι Μέλος ΕΔΙΠ στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, τις τεχνικές δόμησης δεδομένων για μη πτητικές μνήμες, τη δεικτοδότηση δεδομένων, τη μηχανική μάθηση, το διαδίκτυο των πραγμάτων και τα ευφυή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.



Μάθετε Περισσότερα!
×

Νέστωρ Ευμορφόπουλος


Ο Νέστορας Ευμορφόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος. Έλαβε το Β. Ε., M.Sc., και Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα, Ελλάδα. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε μαθηματικές και υπολογιστικές μεθόδους για εργαλεία CAD και αλγόριθμους σχεδιασμού ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με έμφαση στη μοντελοποίηση και προσομοίωση κυκλωμάτων μεγάλης κλίμακας, θερμικής και ηλεκτρομαγνητικής μοντελοποίησης και προσομοίωσης. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 70 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια και κατέχει 5 αμερικανικές πατέντες. Έλαβε το βραβείο "William J. McCalla" για την καλύτερη εργασία στο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού με τη βοήθεια υπολογιστή το 2021 και ήταν υποψήφιος για το ίδιο βραβείο το 2012, ενώ έχει επίσης λάβει 2 βραβεία για την καλύτερη εργασία και 2 υποψηφιότητες για την καλύτερη εργασία σε άλλα διεθνή συνέδρια. Το 2020 έλαβε το βραβείο Fulbright για τη διεξαγωγή έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ΗΠΑ, ως επισκέπτης μελετητής.



Μάθετε Περισσότερα!
×

Νικόλαος Μπέλλας


Ο Νίκος Μπέλλας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, Ελλάδα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν υπολογιστές που βασίζονται σε αναδιαμόρφωση και επιταχυντές, ενσωματωμένα συστήματα και σχεδιασμό συστημάτων για χαμηλή ισχύ. Έλαβε το Δίπλωμά του από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελλάδα και τα M.Sc. και Ph.D. πτυχία Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Illinois, Urbana-Champaign. Πριν ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ήταν αρχιμηχανικός προσωπικού στα εργαστήρια Motorola στο Σικάγο. Ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες του βίντεο MPEG4 chip αποκωδικοποίησης που χρησιμοποιήθηκαν από το πρώτο τηλέφωνο με κάμερα της Motorola και έχει εργαστεί εκτενώς στην αρχιτεκτονική συστημάτων σε chip για εφαρμογές πολυμέσων και απεικόνισης. Κατέχει 10 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.



Μάθετε Περισσότερα!
×

Μανόλης Βάβαλης


Τον τελευταίο καιρό με ενδιαφέρουν κυρίως θέματα Επιστημονικών Υπολογισμών και Μετα-υπολογισμών, Μαθηματικής Μοντελοποίησης, Διαχείρισης Περιεχομένου και Γνώσης, Αποκεντρωμένων Εφαρμογών, Μηχανικής Μάθησης και Κβαντικών Υπολογισμών.



Μάθετε Περισσότερα!