Γιώργος Σταμούλης
Ο Γιώργος Σταμούλης γεννήθηκε στη Λαμία το 1966. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. το 1989. Συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Electrical and Computer Engineering του University of Illinois at Urbana-Champaign όπου του απονεμήθηκαν το M.S. (1991) και το Ph.D. (1994).
Μετά από ένα χρόνο ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο University of Iowa, εργάστηκε στην Intel Corp. στην περιοχή των εργαλείων CAD για υπολογισμό και βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ισχύος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, αρχικά ως μηχανικός (1995-1996), στη συνέχεια ως επικεφαλής της ομάδας PowerCAD (1996-1998), διευθυντής του παραρτήματος των Strategic CAD Laboratories στην Santa Clara (1998-1999) και ως υπεύθυνος για την μείωση της ισχύος του Pentium M, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην πλατφόρμα Centrino (1999-2001). Το 2001 ανέλαβε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2003 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο μετονομάστηκε σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών το 2013. Το 2009 ανέλαβε ως Καθηγητής. Από το 2003 έως το 2007 ήταν Αναπληρωτής Πρόεδρος και από το 2007 έως το 2011 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος. Από το 2013 έως το 2018 ήταν Πρόεδρος του νεοσύστατου Τμήματος Πληροφορικής και από το 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έκτοτε είναι Εσωτερικό Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον υπολογισμό και βελτιστοποίηση της μέσης και της μέγιστης ισχύος ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, τον υπολογισμό και τη βελτιστοποίηση της μέγιστης πτώσης τάσης στο δίκτυο τροφοδοσίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, τεχνικές σχεδιασμού χαμηλής ισχύος και υπολογισμό και βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας ολοκληρωμένων συστημάτων, ασύρματα δίκτυα αισθητήρων για εφαρμογές ασφαλείας, γεωργίας και υγείας, καθώς και ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας ηλεκτρονικών συστημάτων. Έχει συγγράψει πάνω από 230 εργασίες που δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και συνέδρια και κατέχει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας ενώ έχει πάνω από 2000 αναφορές στο έργο του. Είναι μέλος του ΤΕΕ και της ΙΕΕΕ, ενώ έχει συμμετάσχει στις Επιστημονικές Επιτροπές πολλών ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.
Τα Πρώτα Βήματα της Σχεδίασης Ολοκληρωμένων
Η ομιλία θα εστιάσει στην κατασκευή των πρώτων μικροεπεξεργαστών, τις τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προέκυπταν και την επίδραση στην παρούσα κατάσταση της βιομηχανίας ολοκληρωμένων.
Πίσω στους ομιλητές!