ΣΦΗΜΜΥ 14

“Learn Industrial Robots with ROS”

DIR DUTH


Σε ενδιαφέρει η ρομποτική; Θέλεις να πάρεις μια γεύση από την βιομηχανική μεριάς της; Ή μήπως θέλεις να γνωρίσεις προγράμματα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κολοσσοί στον τομέα του αυτοματισμού και της αυτοκινητοβιομηχανίας για να προσομοιώσουν, να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα προϊόντα τους; Αν απάντησες ναι σε έστω και μια από τις παραπάνω ερωτήσεις μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο workshop της Democritus Industrial Robotics (DIR) με όνομα “Learn Industrial Robots with ROS”

Κατεβάστε απο εδώ τα απαραίτητα αρχεία!
ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΜΕΡΟΣ
Σάββατο 18:00 - 19:30 Αίθουσα 206

Για την ομαλή διεξαγωγή του workshop θα θέλαμε από τους συμμετέχοντες τα παρακάτω: 1. Να είναι εφοδιασμένοι με τους προσωπικούς φορητούς υπολογιστές τους. Εναλλακτικά μπορούν να δουλέψουν ανά ομάδες, μέχρι, 3 ατόμων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αρκετά laptop. 2. Δημιουργία λογαριασμού στο The Construct (πρόκειται για ένα online Virtual Box με προεγκατεστημένο το ROS) ή εγκατάσταση WSL (σε περίπτωση που έχουν Windows 10 ή νεότερη έκδοση). Εναλλακτικά όποιος έχει ήδη εγκατεστημένα Ubuntu μπορεί να παραλείψει την δημιουργία λογαριασμού στο The Construct. 3. Βασικές γνώσεις Python 4. Καλή διάθεση και όρεξη


Διοργανωτές: Democritus Industrial Robotics

Η Democritus Industrial Robotics (DIR) πρόκειται για την μοναδική φοιτητική ομάδα βιομηχανικής ρομποτικής στη Ελλάδα. Ιδρυμένη το 2018 και έχοντας ως έδρα την Ξάνθη βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Στόχος της είναι η συμμετοχή και η εκπροσώπηση της χώρας στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής, το RoboCup, και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία @Work. Στις τρεις συμμετοχές της έχει κατακτήσει την 6η, την 9η και την 4η θέση παγκοσμίως, αντίστοιχα, καθώς και μια διάκριση.

Πίσω στα workshops!